Bedrijfsinformatie

Het openbaar lichaam Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) bestaat uit de organisatie-eenheden brandweer, geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR), bureau gemeenten, risico- en crisisbeheersing, bedrijfsvoering en beleids- en bestuursondersteuning. Daarnaast heeft de VRZHZ de beschikking over een gemeenschappelijke meldkamer waarvan het beheer bij de politie plaatsvindt. Gezien de landelijke ontwikkelingen wordt momenteel gewerkt aan het in de toekomst verwachtte samengaan van de meldkamers ZHZ en Rotterdam-Rijnmond.

De organisatie bestaat op 1 januari 2013 uit 300 fte vaste medewerkers en 835 brandweervrijwilligers. De brandweer is op dat moment geregionaliseerd. Bestuurlijke besluitvorming over de inbedding van de regionale ambulancevoorziening (RAV) ligt momenteel voor. De intentie is de RAV (124 fte) vanaf 1 januari 2014 als aparte organisatie-eenheid onder te brengen in de VRZHZ.

De VRZHZ wordt geleid door de algemeen directeur, tevens commandant van de brandweer zoals in de Wvr genoemd. De algemeen directeur werkt voor de dagelijkse leiding aan de organisatie samen met een managementteam (MT) dat bestaat uit de integraal managers van de genoemde organisatie-eenheden. Naast het MT van de VRZHZ is een operationeel veiligheidsoverleg ingesteld, waaraan deelnemen de algemeen directeur VRZHZ, de korpschef van politie, de uitvoerend commandant brandweer, de directeur publieke gezondheid, de coördinerend functionaris, het hoofd risico- en crisisbeheersing en de directeur meldkamer.

Omschrijving

De algemeen directeur stuurt de organisatie aan en is voorzitter van het managementteam en het operationeel veiligheidsoverleg. De algemeen directeur is secretaris en eerste strategisch adviseur van het dagelijks en algemeen bestuur. Hij/zij vertaalt de ambities van het bestuur in hoogwaardige en uitvoerbare plannen en is de schakel tussen de (politiek bestuurlijke) omgeving (samenleving, algemeen bestuur, dagelijks bestuur) en de organisatie. De algemeen directeur is integraal verantwoordelijk voor een optimale, gezonde bedrijfsvoering en de financiële en maatschappelijke resultaten. Hij/zij is bestuurder in de zin van de WOR en bevordert het formele en informele overleg. De algemeen directeur is verantwoordelijk voor een moderne en klantgerichte dienstverlening aan gemeenten en netwerkpartners en fungeert als boegbeeld van de VRZHZ. Hij/zij is directeur van Zuid-Holland Zuid Participatie BV (oefenterrein), commandant van de brandweer in de zin van de Wet veiligheidsregio’s, regionaal operationeel leider en bestuurder van het Kennis- en Onderzoekscentrum (samenwerking tussen VRZHZ, gemeente Dordrecht en DaVinci College).

Functie-eisen

De VRZHZ zoekt een charismatische, inspirerende leider die in staat is bovengenoemde opdracht op goede wijze uitvoering te geven. De algemeen directeur is een verbinder, die op basis van gezag en kracht de positie van de VRZHZ verder kan uitbouwen. Is in staat op een directieve manier leiding te geven en ziet de functie zeker niet als eindstation. Heeft zeer ruime managementervaring en ervaring met het managen van regionaliseringprocessen en bezuinigingsopgaven. Netwerken, politieke en bestuurlijke gevoeligheid, kennis van rampenbestrijding en crisesbeheersing en kennis van bedrijfsvoeringsaspecten zijn van groot belang. Woont in de regio Zuid-Holland Zuid of is bereid zich in de regio te vestigen.

De algemeen directeur:

  • heeft academisch werk- en denkniveau;
  • beschikt over zeer ruime ervaring in het leiden van een complexe organisatie;
  • heeft aantoonbare ervaring op het gebied van bestuurlijke advisering;
  • is zeer bestuurlijk- en organisatiesensitief en wekt vertrouwen;
  • beschikt over persoonlijk gezag en is als persoon verbindend;
  • voldoet aan het competentieprofiel van de regionaal operationeel leider zoals genoemd in artikel 2 lid 3 sub g Besluit personeel veiligheidsregio’s (met verwijzing naar regeling personeel veiligheidsregio’s, bijlage C, supplement g).

Arbeidsvoorwaarden

De functie is ingedeeld in schaal 17 (maximaal € 8.073,--  bruto per maand) op basis van 36 uur per week, bij een volledige werkweek. De VRZHZ biedt goede arbeidsvoorwaarden, deze zijn gebaseerd op de CAO gemeentepersoneel. Daarnaast geeft de VRZHZ de mogelijkheid om werk en privé te combineren door middel van flexibele werktijden, is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en wordt collectiviteitskorting aangeboden op ziektekostenverzekering.

Contact 

U kunt tot 23 december 2012 reageren door uw brief en curriculum vitae te sturen naar mevrouw A.E.T. Wepster, hoofd bureau Beleids- en bestuursondersteuning, tevens directiesecretaris. Dat kan per email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of per post via postbus 350, 3300 AJ te Dordrecht. U vindt op onze website het volledige functieprofiel. Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u terecht bij mevrouw Wepster, zij is te bereiken op telefoonnummer 06-10932688. De eerste gespreksronde met de selectiecommissie vindt plaats op 14 januari 2013, de gesprekken met de adviescommissies vinden plaats op 4 februari 2013 en de tweede gespreksronde met de selectiecommissie vindt plaats op 13 februari 2013.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Twitter
       
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #hendrikidoambacht #Noordeinde brandweer en @knrmdordrecht ter plaatse voor een hond te water. Hond inmiddels uit het water. Einde bericht
09:46AM Jun 22
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ Ook in onze regio is de natuur droog. Helpt u mee brand te voorkomen? www.brandweer.nl/brandveiligheid/voorkom-natuurbranden-open-vuur-in-de-natuur
05:33PM Jun 21
VRZHZ
VRZHZ Maandag 3 juli controlebericht #NLalert . U kunt ook nu al controleren of uw smartphone is ingeschakeld. www.vrzhz.nl/403-maandag-3-juli-controlebericht-nl-alert
02:38PM Jun 21
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Dordrecht #pieterzeemanstraat brand gemeld op het dak van een fabriekshal. Hulpdiensten met spoed onderweg, geef ze de ruimte.
01:00PM Jun 20
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerdam #Hoogstraat @Leerdam gaat zorgdragen voor de informatieverstrekking aan de omwonenden. Brandweer blijft voor controle en nablussen
02:19AM Jun 18
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerdam #Hoogstraat brandweer schaalt af, diverse voertuigen gaan inpakken en retour. 2 blusvoertuigen en 2 redvoertuigen blijven ingezet.
01:27AM Jun 18
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerdam #Hoogstraat omwondenen van de Hoogstraat die meer informatie willen, kunnen zich melden bij de Kerkstraat 21A
12:44AM Jun 18
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerdam #Hoogstraat De omgeving van de brand is afgezet met hekken door @Leerdam . Gaat om Kerkstraat en Hoogstraat.
12:07AM Jun 18
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerdam #Hoogstraat Bij de bestrijding van de brand worden we geholpen door de politiehelikopter. Zij maken (warmte)beelden van bovenaf.
11:48PM Jun 17
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerdam #Hoogstraat Vanwege de rookontwikkeling zijn meetploegen ingezet. Blijf uit de rook! Bij overlast: sluit ramen, deuren & ventilatie
11:46PM Jun 17

Logo_brandweer

GHOR-ZHZ Vimeo PrismA-logo_logo_footer ActCrisisinfo Cosmic 80x64 wat doe je