14:45 uur - Nablussen bij KONI nog involle gang. Het roet van deze brand is niet anders dan het roet waar u ook in het dagelijks leven mee te maken kunt krijgen. De hoeveelheid roet in Oud-Beijerland is dermate minimaal dat er geen bijzondere maatregelen nodig zijn anders dan de normale hygiĆ«nische maatregelen (contact vermijden, handen wassen en wegspoelen met water). Ook voor groenten geldt dat, indien er sprake is van roet, deze goed gespoeld moeten worden alvorens ze te consumeren. Er wordt geadviseerd boerenkool waar roet op zit niet voor consumptie te gebruiken, omdat roet niet goed uit de kool kan worden gespoeld. 

Op deze website worden geen aanvullingen meer gepubliceerd. De laatste berichten kunt u vinden op de website van de gemeente Oud-Beijerland.

12:45 uur - Voor vragen over de gevolgen van de brand bij KONI kunt u bellen naar het gemeentehuis van Oud-Beijerland, (0186) 64 65 66.

12:11 uur - Nablussen kan tot extra rookontwikkeling leiden. Het advies blijft dus: blijf binnen en houdt ramen en deuren gesloten.

11:46 uur - Brandweer geeft sein "brand meester", maar de brand is nog niet geblust. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen. De productiehal is niet betrokken bij de brand; het ging vooral om kantoren, tekenkamer en kantine. Dat betekent ook dat de rook nog niet weg is. Het advies blijft dus: houdt ramen en deuren gesloten; blijf uit de rook want rook is nooit gezond.

11:27 uur - Sinds vanmorgen woedt een zeer grote brand bij KONI in Oud-Beijerland, die ook nog zou kunnen uitbreiden. Vanwege de grote rookontwikkeling zijn, met name rond kwetsbare objecten als scholen etc., zeven meetploegen actief om in de gaten te houden of schadelijke stoffen een risico vormen voor de gezondheid. Tot nu toe adviseert de brandweer om binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Indien nodig wordt overgegaan tot ontruiming, maar dat is op dit moment nog NIET aan de orde. Overigens geldt altijd: rook is nooit gezond, blijft uit de rook.

Roetdeeltjes
Door de brand is in delen van Oud-Beijerland roet zichtbaar. Het advies is om contact met roet te vermijden; bij contact is het raadzaam de handen te wasen.

Actuele berichten vindt u ook op:

Twitter
       
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #hendrikidoambacht #Noordeinde brandweer en @knrmdordrecht ter plaatse voor een hond te water. Hond inmiddels uit het water. Einde bericht
09:46AM Jun 22
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ Ook in onze regio is de natuur droog. Helpt u mee brand te voorkomen? www.brandweer.nl/brandveiligheid/voorkom-natuurbranden-open-vuur-in-de-natuur
05:33PM Jun 21
VRZHZ
VRZHZ Maandag 3 juli controlebericht #NLalert . U kunt ook nu al controleren of uw smartphone is ingeschakeld. www.vrzhz.nl/403-maandag-3-juli-controlebericht-nl-alert
02:38PM Jun 21
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Dordrecht #pieterzeemanstraat brand gemeld op het dak van een fabriekshal. Hulpdiensten met spoed onderweg, geef ze de ruimte.
01:00PM Jun 20
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerdam #Hoogstraat @Leerdam gaat zorgdragen voor de informatieverstrekking aan de omwonenden. Brandweer blijft voor controle en nablussen
02:19AM Jun 18
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerdam #Hoogstraat brandweer schaalt af, diverse voertuigen gaan inpakken en retour. 2 blusvoertuigen en 2 redvoertuigen blijven ingezet.
01:27AM Jun 18
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerdam #Hoogstraat omwondenen van de Hoogstraat die meer informatie willen, kunnen zich melden bij de Kerkstraat 21A
12:44AM Jun 18
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerdam #Hoogstraat De omgeving van de brand is afgezet met hekken door @Leerdam . Gaat om Kerkstraat en Hoogstraat.
12:07AM Jun 18
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerdam #Hoogstraat Bij de bestrijding van de brand worden we geholpen door de politiehelikopter. Zij maken (warmte)beelden van bovenaf.
11:48PM Jun 17
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerdam #Hoogstraat Vanwege de rookontwikkeling zijn meetploegen ingezet. Blijf uit de rook! Bij overlast: sluit ramen, deuren & ventilatie
11:46PM Jun 17

Logo_brandweer

GHOR-ZHZ Vimeo PrismA-logo_logo_footer ActCrisisinfo Cosmic 80x64 wat doe je