Op 25 juni 2015 heeft het algemeen bestuur van de VRZHZ een nieuw regionaal risicoprofiel vastgesteld. Het betreft een actualisatie en een volledige herziening van het eerste risicoprofiel uit 2011. Een regionaal risicoprofiel is een wettelijk verplichte inventarisatie en analyse van de in de regio aanwezige risico’s plus de risico’s uit aangrenzende gebieden.

Het regionaal risicoprofiel geeft een zo realistisch mogelijk antwoord op de vraag “wat kan ons overkomen, hoe waarschijnlijk is het dat het ons overkomt en hoe erg is het als het gebeurt?”

Naar aanleiding van het concept van dit regionaal risicoprofiel hebben de gemeenteraden en wettelijk adviseurs hun zienswijze hierop kenbaar gemaakt en aangegeven wat op basis hiervan hun wensen voor het nieuwe regionale beleidsplan zijn.

Aan de risico’s als gevolg van het (langer) zelfstandig wonen van verminderd zelfredzame personen en het risico van een ongeval met gevaarlijke stoffen bij bedrijven, zowel binnen als buiten onze regio, wordt in dit verband door diverse gemeenten aandacht gevraagd in de komende beleidsperiode.

Op basis van het regionaal risicoprofiel zijn een overstroming van dijkring 16 (Alblasserwaard/Vijfherenlanden), dijkring 22 (Eiland van Dordrecht) en dijkring 21 (Hoeksche Waard), een langdurige stroomuitval (langer dan 24 uur) en een incident met gevaarlijke stoffen in de spoorzone Dordrecht/Zwijndrecht de grootste risico’s in Zuid-Holland Zuid.

Het volledige rapport is te vinden op de pagina Wettelijke plannen.

Twitter
       
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ Help jij ons uit de brand? Word onze nieuwe collega! #vrijwilliger www.brandweer.nl/zuidhollandzuid/word-onze-nieuwe-collega
03:55PM May 24
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerbroek #Middelkoop brandweer is klaar met de werkzaamheden en gaan retour naar de kazernes. (Einde berichtgeving)
06:53PM May 23
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerbroek #Middelkoop de brandende gasfles is geblust en wordt verder afgekoeld. Brandweer schaalt af en pakt in.
06:43PM May 23
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerbroek #Middelkoop brandweer ter plaatse bij een brandende gasfles in een schuur. Ivm. Grootte van schuur opgeschakeld naar middelbrand
06:25PM May 23
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Gorinchem #Buiten de Waterpoort. Slachtoffer wordt met traumaheli vervoerd. Hulpverleningsdiensten gaan retour. Einde berichtgeving
05:13PM May 22
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Gorinchem #Buiten de Waterpoort. Persoon gevonden, medische hulp wordt verleend. Traumaheli ter plaatse. @ravzhz
04:55PM May 22
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Gorinchem #Buiten de Waterpoort. Hulpverleningsdiensten ter plaatse, Persoon te water.
04:52PM May 22
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Gorinchem #buiten de Waterpoort Persoon te water. Hulvereningsdiesten aanrijdend. KNRM aanvarend.
04:31PM May 22
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Papendrecht #FrederikvEedenstraat brand is onder controle. @ravzhz verleent zorg aan 1 bewoner.
12:12AM May 22
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Papendrecht #FrederikvEedenstraat brand bijgebouwtje. Bewoners zijn uit de woning. Hulpverleningsdiensten zijn ter plaatse.
12:00AM May 22

Logo_brandweer

GHOR-ZHZ Vimeo PrismA-logo_logo_footer ActCrisisinfo Cosmic 80x64 wat doe je