Dinsdag 19 januari 2016 hebben zes partners uit vijf verschillende landen in Alblasserdam hun kick-off bijeenkomt van het nieuwe Europese project CRISMAS gehouden. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) is één van de partners.

De doelstelling van dit door de Europese Commissie gesubsidieerde  project is om:

  • Regio's en steden te ondersteunen bij het maken van “all-hazard” risico beoordelingen en het formuleren van risicobeheersing strategieën, met inbegrip van de intra sectorale en grensoverschrijdende dimensie.   
  • het bouwen van een Europees netwerk voor overheid professionals die werken aan risicobeheer en –beoordeling,  om daarmee de samenwerking en kennisuitwisseling op dit gebied te stimuleren binnen de EU.   
  • Het bij het vormgeven van het  veiligheidsbeleid (preventie-paraatheid-respons-herstel ) verbeteren van de banden tussen relevante actoren en beleidsvelden.

Het project loopt tot 31 december 2017 en heeft een budget  van  € 782.953,-  waarvan de Europese Commissie (DG ECHO) 75% (€ 587.215,-) betaalt.

Partners

Crismas Kick off dag in AlblasserdamPartners in dit project zijn de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, ITINERIS Health & safety, het Noorse Stavanger, Ungheni District Council uit Moldavië, Prijedor Regional Economic Development Agency ,Bosnië en Herzegovina en de Italiaanse Provincia di Forlì-Cesena .

Deze laatste vier partners zullen, met hulp van de VRZHZ en Itineris,  een start maken met het opstellen van een risicobeoordeling in hun gebied en het vertalen van de resultaten daarvan in hun strategie voor risicobeheersing. De basis hiervoor zijn de “EU guidelines for risk assessment and risk management capability planning”  en de in Nederland ontwikkelde methoden voor nationale en regionale risicobeoordeling. Het is de opzet dat de vier partners gedurende het proces van elkaar kunnen leren en ook van eerdere ervaringen uit de  projecten MiSRaR en PRISMA, waarin al eerder werd samengewerkt door de VRZHZ en Itineris.

CRISMAS is ook bedoeld als het startpunt van een structurele leeromgeving  binnen de EU. Het is de opzet een EU breed netwerk op te zetten van experts binnen de diverse overheden met kennis en ervaring op het gebied van risicobeoordeling en risicobeleid, die elkaar en andere overheden ook na sluiting van het project ondersteunen bij het verder ontwikkelen van dit beleidsveld

Meer informatie is te vinden op: www.crismaseurope.eu. Mailen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter
       
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ Help jij ons uit de brand? Word onze nieuwe collega! #vrijwilliger www.brandweer.nl/zuidhollandzuid/word-onze-nieuwe-collega
03:55PM May 24
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerbroek #Middelkoop brandweer is klaar met de werkzaamheden en gaan retour naar de kazernes. (Einde berichtgeving)
06:53PM May 23
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerbroek #Middelkoop de brandende gasfles is geblust en wordt verder afgekoeld. Brandweer schaalt af en pakt in.
06:43PM May 23
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerbroek #Middelkoop brandweer ter plaatse bij een brandende gasfles in een schuur. Ivm. Grootte van schuur opgeschakeld naar middelbrand
06:25PM May 23
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Gorinchem #Buiten de Waterpoort. Slachtoffer wordt met traumaheli vervoerd. Hulpverleningsdiensten gaan retour. Einde berichtgeving
05:13PM May 22
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Gorinchem #Buiten de Waterpoort. Persoon gevonden, medische hulp wordt verleend. Traumaheli ter plaatse. @ravzhz
04:55PM May 22
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Gorinchem #Buiten de Waterpoort. Hulpverleningsdiensten ter plaatse, Persoon te water.
04:52PM May 22
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Gorinchem #buiten de Waterpoort Persoon te water. Hulvereningsdiesten aanrijdend. KNRM aanvarend.
04:31PM May 22
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Papendrecht #FrederikvEedenstraat brand is onder controle. @ravzhz verleent zorg aan 1 bewoner.
12:12AM May 22
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Papendrecht #FrederikvEedenstraat brand bijgebouwtje. Bewoners zijn uit de woning. Hulpverleningsdiensten zijn ter plaatse.
12:00AM May 22

Logo_brandweer

GHOR-ZHZ Vimeo PrismA-logo_logo_footer ActCrisisinfo Cosmic 80x64 wat doe je