De regionale Brandweer Zuid-Holland Zuid test in samenwerking met Waterschap Hollandse Delta de bluswatervoorzieningen in de spoorzone. Op woensdag 15 februari 2017 worden de tests uitgevoerd in Dordrecht, een week later in Zwijndrecht. De tests worden uitgevoerd om na te gaan of er genoeg bluswater opgepompt kan worden uit de bluswateronttrekkingspunten als er een incident plaatsvindt.

kaartje Do ZwijHet spoortraject Dordrecht-Zwijndrecht brengt extra risico’s met zich mee door de gevaarlijke stoffen die over dit traject vervoerd worden. Mocht er een incident plaatsvinden, dan moet de brandweer genoeg bluswater tot haar beschikking hebben. Tijdens de tests wordt gekeken of er voldoende bluswater is.

Testlocaties

De tests worden uitgevoerd op twee locaties in de spoorzone bij Dordrecht. De eerste locatie wordt in de ochtend getest en bevindt zich achter het NS Station Dordrecht, in het Weizigtpark ter hoogte van de ingang Krispijnseweg. De tweede locatie waar getest wordt, is bij het NS Station Dordrecht Zuid bij het parkeerterrein aan de Spirea, achter het muziekcentrum Benevia. Bij deze locatie wordt de test in de middag uitgevoerd. Tijdens deze tests wordt de testomgeving deels afgezet. Mocht na de tests blijken dat er aanvullende maatregelen nodig zijn, dan wordt dat door Waterschap Hollandse Delta en de regionale Brandweer Zuid-Holland Zuid opgepakt.

Twitter
       
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ Help jij ons uit de brand? Word onze nieuwe collega! #vrijwilliger www.brandweer.nl/zuidhollandzuid/word-onze-nieuwe-collega
03:55PM May 24
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerbroek #Middelkoop brandweer is klaar met de werkzaamheden en gaan retour naar de kazernes. (Einde berichtgeving)
06:53PM May 23
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerbroek #Middelkoop de brandende gasfles is geblust en wordt verder afgekoeld. Brandweer schaalt af en pakt in.
06:43PM May 23
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerbroek #Middelkoop brandweer ter plaatse bij een brandende gasfles in een schuur. Ivm. Grootte van schuur opgeschakeld naar middelbrand
06:25PM May 23
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Gorinchem #Buiten de Waterpoort. Slachtoffer wordt met traumaheli vervoerd. Hulpverleningsdiensten gaan retour. Einde berichtgeving
05:13PM May 22
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Gorinchem #Buiten de Waterpoort. Persoon gevonden, medische hulp wordt verleend. Traumaheli ter plaatse. @ravzhz
04:55PM May 22
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Gorinchem #Buiten de Waterpoort. Hulpverleningsdiensten ter plaatse, Persoon te water.
04:52PM May 22
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Gorinchem #buiten de Waterpoort Persoon te water. Hulvereningsdiesten aanrijdend. KNRM aanvarend.
04:31PM May 22
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Papendrecht #FrederikvEedenstraat brand is onder controle. @ravzhz verleent zorg aan 1 bewoner.
12:12AM May 22
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Papendrecht #FrederikvEedenstraat brand bijgebouwtje. Bewoners zijn uit de woning. Hulpverleningsdiensten zijn ter plaatse.
12:00AM May 22

Logo_brandweer

GHOR-ZHZ Vimeo PrismA-logo_logo_footer ActCrisisinfo Cosmic 80x64 wat doe je