Van der Velde smallDe commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft de heer P.A.C.M. (Peter) van der Veldeningang van 1 maart 2017 benoemd de tot waarnemend burgemeester van de gemeente Dordrecht. Het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft de heer Van der Velden 23 februari jl. benoemd tot voorzitter van de VRZHZ. De heer Van der Velden is 62 jaar, heeft 26 jaar ervaring als burgemeester en is lid van de Partij van de Arbeid.  Aan de heer drs. A.A.M. Brok is per 1 maart 2017 eervol ontslag verleend als burgemeester van Dordrecht.

Dit in verband met diens benoeming tot commissaris van de Koning in de provincie Fryslân. Jaap Smit heeft, na overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Dordrecht, besloten een waarnemend burgemeester te benoemen. De waarneming duurt tot het moment dat er in Dordrecht een nieuwe kroonbenoemde burgemeester aantreedt. Dit zal naar verwachting eind september van 2017 het geval zijn.

De heer Van der Velden beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Sinds 1988 was de heer Van der Velden achtereenvolgens burgemeester van de gemeenten Nieuw-Ginneken, Rosmalen, Emmen, Bergen op Zoom en Breda. In die laatst gemeente vervulde hij het burgemeestersambt van 2004 tot 2014.

Twitter
       
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ Help jij ons uit de brand? Word onze nieuwe collega! #vrijwilliger www.brandweer.nl/zuidhollandzuid/word-onze-nieuwe-collega
03:55PM May 24
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerbroek #Middelkoop brandweer is klaar met de werkzaamheden en gaan retour naar de kazernes. (Einde berichtgeving)
06:53PM May 23
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerbroek #Middelkoop de brandende gasfles is geblust en wordt verder afgekoeld. Brandweer schaalt af en pakt in.
06:43PM May 23
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Leerbroek #Middelkoop brandweer ter plaatse bij een brandende gasfles in een schuur. Ivm. Grootte van schuur opgeschakeld naar middelbrand
06:25PM May 23
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Gorinchem #Buiten de Waterpoort. Slachtoffer wordt met traumaheli vervoerd. Hulpverleningsdiensten gaan retour. Einde berichtgeving
05:13PM May 22
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Gorinchem #Buiten de Waterpoort. Persoon gevonden, medische hulp wordt verleend. Traumaheli ter plaatse. @ravzhz
04:55PM May 22
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Gorinchem #Buiten de Waterpoort. Hulpverleningsdiensten ter plaatse, Persoon te water.
04:52PM May 22
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Gorinchem #buiten de Waterpoort Persoon te water. Hulvereningsdiesten aanrijdend. KNRM aanvarend.
04:31PM May 22
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Papendrecht #FrederikvEedenstraat brand is onder controle. @ravzhz verleent zorg aan 1 bewoner.
12:12AM May 22
BrandweerZHZ
BrandweerZHZ #Papendrecht #FrederikvEedenstraat brand bijgebouwtje. Bewoners zijn uit de woning. Hulpverleningsdiensten zijn ter plaatse.
12:00AM May 22

Logo_brandweer

GHOR-ZHZ Vimeo PrismA-logo_logo_footer ActCrisisinfo Cosmic 80x64 wat doe je