Zelfstandig

Logo met lijn om geel vlak ZHZ wit 2De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid gaat verder als een zelfstandige B.V. die bestuurlijke verantwoording aflegt aan de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan een professionaliseringslag van de Ambulancedienst. Zo is er in november 2013 een nieuwe werkwijze ingevoerd onder de noemer Directe Inzet Ambulances (DIA). Dit houdt in dat er zodra er zekerheid is over de locatie van het incident ambulances voortaan meteen gaan rijden waardoor ze sneller ter plaatse zullen zijn. Verder opent de Ambulancedienst eind februari een gloednieuw trainingscentrum in Dordrecht en is er een nieuw, eigentijds logo ontwikkeld dat inmiddels in de hele organisatie is doorgevoerd.

Directeur Jan Nieuwenhuis van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid: “Uitgangspunt van onze organisatie is en blijft dat we ten dienste staan van onze collega’s op de verschillende posten in de regio. Daar wordt onze publieke opdracht uitgevoerd en daar draait het 24 uur per dag om kwaliteit. Ons doel is met vakmanschap en enthousiasme de patiënt in alle opzichten de allerbeste zorg te bieden. Vanuit de kennis en ervaring uit het verleden bouwen we aan een nog betere en professionelere toekomst van de ambulancezorg in onze regio.”

Profiel Ambulancedienst

De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid is een van de 25 Regionale Ambulancevoorzieningen (RAV) in Nederland en bestaat uit een ambulancedienst en een meldkamer. Bij de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid werken circa 135 medewerkers, verspreid over zes ambulanceposten. Zij behandelen jaarlijks zo’n 33.000 hulpvragen. De meldingen komen binnen op de Meldkamer Ambulancezorg (onderdeel van de Gemeenschappelijke Meldcentrale (GMC) in Dordrecht). De zes ambulanceposten zijn verspreid over de regio, om zo snel na een spoedmelding aanwezig te kunnen zijn. De standplaatsen van de posten zijn: Dordrecht, Gorinchem, Klaaswaal, Meerkerk, Papendrecht en Zwijndrecht.

Logo_brandweer

GHOR-ZHZ Vimeo PrismA-logo_logo_footer ActCrisisinfo Cosmic 80x64 wat doe je