Met dit nieuwe voertuig beschikt de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid over moderne faciliteiten op de plek van een incident.|

Nieuwe commando-unitNieuwe, moderne vergaderlocatie
Een bestaande vrachtwagen is de afgelopen maanden omgebouwd, ingericht en bedrijfsklaar gemaakt voor de functie van commando-unit. De indeling van dit voertuig is in grote lijnen hetzelfde als het oude, maar bevat meer ruimte en technische voorzieningen. In de nieuwe commando-unit zijn meer beeldschermen aangebracht voor het weergeven van informatie en kaartmateriaal. Daarnaast is een schotelantenne aangebracht, verzonken in het dak, om betere verbindingen te garanderen voor het uitwisselen van informatie bij het uitvallen van het telecommunicatienetwerk.

Samen sterk bij crisis
Het voertuig is brandweerrood, maar van alle hulpdiensten. In een commando-unit nemen de operationeel leidinggevenden van de verschillende hulpdiensten plaats, zoals politie, brandweer, gemeente en GHOR. In belang van het incident moet een overleg in het de commando-unit kort en krachtig zijn. De stand van zaken en de knelpunten worden besproken, waarna acties worden uitgezet naar de hulpverleners in het veld. Afstemmen en coördineren is cruciaal tijdens een incident. Zo willen we het verslechteren van een incident of onduidelijkheden over het incident voorkomen.

Standplaats
De nieuwe COPI-unit zal gestald gaan worden in de brandweerkazerne van ’s-Gravendeel.

Logo_brandweer

GHOR-ZHZ Vimeo PrismA-logo_logo_footer ActCrisisinfo Cosmic 80x64 wat doe je