Meer dan alleen blussen

Marco Troost, bureauhoofd Brandveilig Leven en Toezicht: “Wij doen meer dan alleen blussen, we geven ook brandveiligheidsvoorlichting. Wij kennen als geen ander de oorzaken van brand, waardoor we gericht advies kunnen geven. Ons doel is: minder branden, minder slachtoffers en minder schade. Het geven van voorlichting en het werken aan bewustwording over brandveiligheid draagt hieraan bij.  Toen één van onze operationele containers moest worden vervangen heb ik het idee geopperd om deze om te bouwen tot een mini-woning. We hebben de container helemaal gestript en ingericht als huis, om zo ons verhaal te kunnen verduidelijken”.

Ervaar het zelf!

In de verplaatsbare mini-woning kunnen bezoekers, samen met een voorlichter van Brandveilig Leven, een kijkje nemen. Tijdens de rondleiding ervaren ze de grootste brandveroorzakers, gesimuleerd met rook en vuur. Zo wordt er gesproken over brand in de oven, afzuigkap, droger, frituurpan, afvalbak en natuurlijk de meterkast. Ook roken in bed en kinderen die spelen met vuur zijn onderwerpen. Buiten wordt er informatie gegeven over veilig BBQ-en.  De mini-woning wordt gebruikt op braderieën, informatiemarkten en andere bijeenkomsten waar Brandveilig Leven centraal staat.

Kijk ook mee met onze brandweer via Youtube

Dit najaar is de brandweer Zuid-Holland Zuid gestart met een serie van vier korte video’s over de brandweerorganisatie, met als titel: ‘Wij zijn Brandweer ZHZ’. Met de video’s wordt een beeld gegeven van de Brandweer Zuid-Holland Zuid. Daarna werden ook nog enkele video’s gemaakt over Brandveilig Leven; wellicht volgen er nog meer. Alle video’s zijn te vinden op Youtubekanaal van de Brandweer ZHZ.

Logo_brandweer

GHOR-ZHZ Vimeo PrismA-logo_logo_footer ActCrisisinfo Cosmic 80x64 wat doe je