Zuid-Holland Zuid is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland; één van de vier in Zuid-Holland. Het gebied telt ruim 483.000 inwoners en ruim. 21.000 ondernemingen, groot en klein. Zuid-Holland Zuid beslaat de Hoeksche Waard, de Drechtsteden en de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Gemeenten die deel uitmaken van de Gemeenschappelijke Regeling ‘Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid’ zijn: Alblasserdam, Binnenmaas, Cromstrijen, Dordrecht, Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Korendijk, Leerdam, Molenwaard, Oud-Beijerland, Papendrecht, Sliedrecht, Strijen, Zederik en Zwijndrecht. 

De regio is vanwege de ligging een logistiek- en vervoersknooppunt van nationaal en internationaal belang. Dit brengt allerlei risico’s met zich mee. Intensief verkeer van mensen en goederen over weg, water en spoor, maar ook industriegebieden waar activiteiten plaatsvinden met gevaarlijke stoffen en bedrijventerreinen met opslag en transport van gevaarlijke stoffen. Mede om deze risico’s te beheersen is de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid opgericht.

Informatie over het vervoer van gevaarlijke stoffen is ook te vinden op de site van de Rijksoverheid en een speciale website van Relevant netwerk Externe Veiligheid.

 

transportassen randstad

Logo_brandweer

GHOR-ZHZ Vimeo PrismA-logo_logo_footer ActCrisisinfo Cosmic 80x64 wat doe je