Alert op telefoonNL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie

Waarom NL-Alert?

Stel, er breekt een grote brand uit waarbij veel rook vrijkomt. Als u zich in de omgeving bevindt en u heeft uw mobiel ingesteld op het ontvangen van NL-Alert-berichten, dan ontvangt u een tekstbericht. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat u het beste kunt doen. Dankzij NL-Alert kunnen in de directe omgeving van de noodsituatie meer mensen worden bereikt en worden mensen sneller geïnformeerd.

Hoe werkt NL-Alert?

Vanuit de Meldkamer wordt een tekstbericht over een (dreigende) noodsituatie uitgezonden naar alle mobiele telefoons in de directe omgeving van het incident. Het zijn géén sms-berichten, maar zogenaamde cell broadcastberichten, vergelijkbaar met een radiosignaal. Daardoor werkt NL-Alert óók als het telefoonnetwerk overbelast is. NL-Alert is volledig anoniem en helemaal gratis.

Waarom is een controlebericht nodig? Aan de hand van het controlebericht kan men nagaan of de telefoon juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat men niets hoeft te doen. Dankzij het controlebericht kan men zelf ervaren welk signaal de eigen mobiele telefoon geeft als er een NL-Alert binnenkomt en hoe het bericht eruit ziet.

Hoe stel ik mijn mobiel in voor NL-Alert? Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet men dit zelf doen. Men kan daarvoor naar www.nl-alert.nl gaan en de instructies volgen over hoe de mobiel in te stellen.

 

Logo_brandweer

GHOR-ZHZ Vimeo PrismA-logo_logo_footer ActCrisisinfo Cosmic 80x64 wat doe je